- 1 lt süt
- 3 kahve fincanı un
- 2,5 kahve fincanı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
kreması için
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Önce keremanızı hazırlıyoruz
- Krem şanti ve sütü karıştırıp mikserle 5 dakika çırpıyoruz
- Sonra hindistan cevizini katıp 2 dakika daha çırpıp bırakıyoruz
- Sonra muhallebimizi hazırlıyoruz
- Derin tencere içerisine önce sütü ,şekeri, unu, ve yumurtayı katıp ve karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.
- Muhallebimiz kaynayınca içine margarin ve vanilyamızı katıyoruz
- Fırın tepsisinin içine kavrulmuş kadayıfı bolca serpiyoruz
- Pişen muhallebiyi çok ince olacak şekilde üzerine döküyoruz ve buzdolabında 3 saat soğumaya bırakıyoruz
- Muhallebimiz soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz keremayı üzerine yayıyoruz
- Kremanın üzerine de cevizi serpiştiriyoruz
- 10 santim genişliğinde kesip rulo şeklinde sarıyoruz
- 1 saat daha dolapta bekletiyoruz
- Artık tatlımız servise hazır
2 yorum:
ayyyyyyyy çok güzel görünüyo hemen yapmam lazım ellerine sağlık canım arkadaşım
Çok tesekkur ederim canim...:)
Yorum Gönder