23 Aralık 2009 Çarşamba

AFYON SARMASI

MALZEMELER muhallebi için:
  • 1 lt süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

kreması için

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI

  • Önce keremanızı hazırlıyoruz
  • Krem şanti ve sütü karıştırıp mikserle 5 dakika çırpıyoruz
  • Sonra hindistan cevizini katıp 2 dakika daha çırpıp bırakıyoruz
  • Sonra muhallebimizi hazırlıyoruz
  • Derin tencere içerisine önce sütü ,şekeri, unu, ve yumurtayı katıp ve karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.
  • Muhallebimiz kaynayınca içine margarin ve vanilyamızı katıyoruz
  • Fırın tepsisinin içine kavrulmuş kadayıfı bolca serpiyoruz
  • Pişen muhallebiyi çok ince olacak şekilde üzerine döküyoruz ve buzdolabında 3 saat soğumaya bırakıyoruz
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz keremayı üzerine yayıyoruz
  • Kremanın üzerine de cevizi serpiştiriyoruz
  • 10 santim genişliğinde kesip rulo şeklinde sarıyoruz
  • 1 saat daha dolapta bekletiyoruz
  • Artık tatlımız servise hazır

1 yorum:

münüre.p dedi ki...

ayyyyyyyy çok güzel görünüyo hemen yapmam lazım ellerine sağlık canım arkadaşım