23 Aralık 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ PASKALYA POĞAÇA

MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İÇİ İÇİN

  • Biraz yağlı peynir
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Maydanozları ince ince kıyıp ezmiş olduğumuz peynirin içine katıyoruz.

YAPILIŞI

  • Sütle mayayı açalım
  • Sonra bütün malzemeyi içine katalım
  • Ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
  • Önce cevizden biraz büyük parçalar koparıp hazırlayalım

  • Elimizle küçük yuvarlaklar açalım
  • Açtığımız hamurların içine hazırladığımız peynirli harçtan koyalım

  • Ve uçlarını biraraya toparlayarak kapatalım ve yuvarlak şekil verelim
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok: