MALZEMELER
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzerine sürmek için yumurta sarısı
içi için:
- Haşlanmış 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
YAPILIŞI
- Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Kenara alıp 1 saat kadar dinlendirelim.
- İç malzemeyi hazırlamak için tencerenin içine soğanları ince ince doğrayalım.
- Üzerine 4 yemek kaşığı zeytin yağımızı dökelim ve güzelce kavuralım.
- Haşladığımız patatesleri rendeleyelim kavurduğumuz soğana karıştıralım.
- Haşlayıp didiklediğimiz tavukları ve bütün baharatları soğanlı ve patatesli tencereye ekleyip güzel bir kıvam alana kadar kavuralım.
- Hamurumuzu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında küçük yuvarlaklar olacak şekilde merdane ile açalım.
- Ortalarına hazırladığımız harçtan koyup kapatalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim.
- AFİYET OLSUN :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder