24 Aralık 2009 Perşembe

TAVUKLU VE PATATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı

içi için:

  • Haşlanmış 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI

  • Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Kenara alıp 1 saat kadar dinlendirelim.
  • İç malzemeyi hazırlamak için tencerenin içine soğanları ince ince doğrayalım.
  • Üzerine 4 yemek kaşığı zeytin yağımızı dökelim ve güzelce kavuralım.
  • Haşladığımız patatesleri rendeleyelim kavurduğumuz soğana karıştıralım.
  • Haşlayıp didiklediğimiz tavukları ve bütün baharatları soğanlı ve patatesli tencereye ekleyip güzel bir kıvam alana kadar kavuralım.
  • Hamurumuzu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında küçük yuvarlaklar olacak şekilde merdane ile açalım.
  • Ortalarına hazırladığımız harçtan koyup kapatalım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim.
  • AFİYET OLSUN :-)

Hiç yorum yok: