- 2/5 su bardağı un
- 150 gr margarin
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Un, yağ, yoğurt,yumurta kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini katıp iyice karıştırın ve yoğurun yumuşak bir hamur elde edelim
- Hamuru en az 15,20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Tarçın, toz şeker, fındık ve kalan 2 yemek kaşığı hindistan cevizini bir tabakta harmanlayalım.
- Dinlenen hamuru ikiye bölün.
- Beze haline getirin ve her iki bezeyide20, 30 cm çapında açın.
- Harmanladığınız kuru karışımı açılmış hamurlara eşit bir şekilde yayın.
- Rolo şeklinde katlayıp ikişer cm kalınlığında kesin.
- Yağlanmış tepsiye kestiğiniz parçaları yerleştirip üstlerine bastırın.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
1 yorum:
SELAMUN ALEYKUM.BEN TADINA BAKTIM VE ÇOK BEĞENDİM.BENİM GİBİ AZ TATLI ŞEYLERİ SEVENLERE TAVSİYE EDERİM
Yorum Gönder