12 Kasım 2009 Perşembe

FISTIKLI VE KADAYIFLI SARMA BAKLAVA

Denemenizi isterim gerçekten müthiş bir tad.Artık hazır almak zorunda değilsiniz baklavalarınızı kendiniz yapacaksınız.

MALZEMELER

  • 300 gr yeşil fıstık
  • 300 gr kırık ceviz
  • 500 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 Baklavalık yufka Paket
  • 400 gr kadayıf

Şurubu İÇİN

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 / 5 su bardağı su
  • 1 / 2 limon

YAPILIŞI

  • Tereyağı eritilir, fırça yardımı ile tepsi yağlanır.
  • Baklavalık yufkadan iki kat alınır.Üzerine eritilmiş tereyağı fırça ile serpiştirilir.
  • Yufkanın kenar kısmına kadayıf dökülür.
  • Kadayıfın üzerine ceviz ve toz fıstık dökülür.
  • Baklava hamuru rulo yapılarak Sarılır.
  • Tepsiye yerleştirilir.kalan yufkalara aynı işlem tekrarlanır.
  • Tepside tatlı istenlen büyüklükte kesilir.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Şerber hazırlanır. Tatlı sıcak şurubu soğuk olarak üzerine dökülür.

Hiç yorum yok: