MALZEMELER
- 300 gr yeşil fıstık
- 300 gr kırık ceviz
- 500 gr tuzsuz tereyağı
- 1 Baklavalık yufka Paket
- 400 gr kadayıf
Şurubu İÇİN
- 4 su bardağı şeker
- 3 / 5 su bardağı su
- 1 / 2 limon
YAPILIŞI
- Tereyağı eritilir, fırça yardımı ile tepsi yağlanır.
- Baklavalık yufkadan iki kat alınır.Üzerine eritilmiş tereyağı fırça ile serpiştirilir.
- Yufkanın kenar kısmına kadayıf dökülür.
- Kadayıfın üzerine ceviz ve toz fıstık dökülür.
- Baklava hamuru rulo yapılarak Sarılır.
- Tepsiye yerleştirilir.kalan yufkalara aynı işlem tekrarlanır.
- Tepside tatlı istenlen büyüklükte kesilir.
- Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Şerber hazırlanır. Tatlı sıcak şurubu soğuk olarak üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder