12 Kasım 2009 Perşembe

FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER
  • 2/5 su bardağı un
  • 150 gr margarin
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi

YAPILIŞI

  • Un, yağ, yoğurt,yumurta kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini katıp iyice karıştırın ve yoğurun yumuşak bir hamur elde edelim
  • Hamuru en az 15,20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Tarçın, toz şeker, fındık ve kalan 2 yemek kaşığı hindistan cevizini bir tabakta harmanlayalım.
  • Dinlenen hamuru ikiye bölün.
  • Beze haline getirin ve her iki bezeyide20, 30 cm çapında açın.
  • Harmanladığınız kuru karışımı açılmış hamurlara eşit bir şekilde yayın.
  • Rolo şeklinde katlayıp ikişer cm kalınlığında kesin.
  • Yağlanmış tepsiye kestiğiniz parçaları yerleştirip üstlerine bastırın.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAMUN ALEYKUM.BEN TADINA BAKTIM VE ÇOK BEĞENDİM.BENİM GİBİ AZ TATLI ŞEYLERİ SEVENLERE TAVSİYE EDERİM