25 Aralık 2009 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU LİMONLU KEK

MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limonun kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Aldığı kadar un ( hamur sıvı olacak )

üzeri için

  • 80 gr kakaolu bitter çikolata
  • 80 gr beyaz çikolata

YAPILIŞI

  • Önce yumurtalar ve şekeri 5 dakika mikserle çırpıyoruz.
  • Diğer kalan bütün malzemeyi birbirine karıştırıyoruz.
  • Sıvı bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük kek kalıplarını yağlayıp yarısına kadar hamurumuzdan dolduruyoruz.
  • Önce 150 derecede kabarana kadar pişiriyoruz sonra 190 dereceye alıp pişene kadar bırakıyoruz.
  • Kek pişerken bizde üzerinin sosunu hazırlayalım.
  • Çikolataları ayrı kaplarda bennari usulu eritelim ve fırından çıkan keklerinizin üzerine hepsine eşit miktarda dökelim.
  • Soğuduktan sora servis edelim.

Hiç yorum yok: