- 500 gr tavuk göğsü bonfile
- 500 gr mantar
- 1 su bardağı kaşar
- 1 su bardağı kornişon
- 5 adet sosis
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı köri
- tuz, karabiber, sıvı yağ
YAPILIŞI
- Tavuk bonfileler 1 cm kalınlığında dövülerek inceltilir.
- Süt, karabiber, sıvıyağ karıştırılır ve bonfilelerle iyice harmanlanır 15 dakika dinlendirilir.
- Diğer bir yandan mantarlar limonlu suda haşlanır ( mantarlar kararmaması için limon katıyoruz )
- Mantarlar haşlandıktan sonra 6-7 tanesi ayrılır ve diğer kalanlar ince ince doğranır.
- Kaşar, kornişon, sosis kürdandan biraz kalın olarak dilimlenir ve birbirleri ile harmanlanıp karıştırılır
- Soğanlar ince küpler halinde doğranır ve yağda kavrulur.Salça, 6-7 tane ayırdığımız mantarlar, köri ve bir su bardağı su eklenip kaynatılır.
- Dinlenen tavuk bonfileleri açıp hazırlamış olduğumuz kaşarlı harçtan konur ve bonfilenin köşeleri içine katlanıp rulo yapılarak sarılır
- Üzerine kürdan batırılarak açılmaması için tutturulur ve yağlı tepsiye dizilir.
- Tepsiye dizdiğimiz tavuk bonfileler üzerine 1 yemek kaşığı salça, 1 çorba kaşığı su, 2 yemek kaşığı yağ birbirine karıştırılarak sürülür ve 160 derecelik fırına verilerek 30 dakika pişirilir
- Fırından çıkan tavuk bonfilelerin üzerine hazırlamış olduğumuz mantarlı sos dökülür ve tekrar fırına verilir 5 dakika daha fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder