13 Aralık 2009 Pazar

MANTARLI TAVUK

MALZEMELER
  • 500 gr tavuk göğsü bonfile
  • 500 gr mantar
  • 1 su bardağı kaşar
  • 1 su bardağı kornişon
  • 5 adet sosis
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı köri
  • tuz, karabiber, sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Tavuk bonfileler 1 cm kalınlığında dövülerek inceltilir.
  • Süt, karabiber, sıvıyağ karıştırılır ve bonfilelerle iyice harmanlanır 15 dakika dinlendirilir.
  • Diğer bir yandan mantarlar limonlu suda haşlanır ( mantarlar kararmaması için limon katıyoruz )
  • Mantarlar haşlandıktan sonra 6-7 tanesi ayrılır ve diğer kalanlar ince ince doğranır.
  • Kaşar, kornişon, sosis kürdandan biraz kalın olarak dilimlenir ve birbirleri ile harmanlanıp karıştırılır
  • Soğanlar ince küpler halinde doğranır ve yağda kavrulur.Salça, 6-7 tane ayırdığımız mantarlar, köri ve bir su bardağı su eklenip kaynatılır.
  • Dinlenen tavuk bonfileleri açıp hazırlamış olduğumuz kaşarlı harçtan konur ve bonfilenin köşeleri içine katlanıp rulo yapılarak sarılır
  • Üzerine kürdan batırılarak açılmaması için tutturulur ve yağlı tepsiye dizilir.
  • Tepsiye dizdiğimiz tavuk bonfileler üzerine 1 yemek kaşığı salça, 1 çorba kaşığı su, 2 yemek kaşığı yağ birbirine karıştırılarak sürülür ve 160 derecelik fırına verilerek 30 dakika pişirilir
  • Fırından çıkan tavuk bonfilelerin üzerine hazırlamış olduğumuz mantarlı sos dökülür ve tekrar fırına verilir 5 dakika daha fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: