MALZEMELER
- 250 gr margarin
- 1 yumurta
- 1 çk yoğurt
- 1 sb şeker
- 1 kabartma tozu
- aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
- 4 kuru incir
- 2 yk yaban mersini
- 4 elma
- yarım sb toz şeker
- 1 tk tarçın
- ceviz
YAPILIŞI
- Elmaları rendeleyelim.İçine şekeri ilave edip 5 dakika kavuralım ve tarçını ilave edelim.
- Ocaktan indirdikten sonra, ceviz, küçük doğranmış incir, yaban mersini kurusunu içine koyup harmanlayalım.
- Hamuru oda sıcaklığına gelmiş margarin ve diğer malzemelerle bir kapta yoğuralım.
- Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparalım.Ufak tart kalıplarının içine döşeyelim.
- Hazırladığımız iç harcını içlerine dolduralım.
- 180 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Eğer isterseniz fırından çıkınca üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
3 yorum:
görünce çok beğendim ve hemen denedim sahiden çok güzel oldu. ellerine sağlık canım
ARKADAŞIM SEN ZATEN HERŞEYİ GÜZEL YAPARSIN TARİFİN BURADAN SÜPER GÖZÜKÜYOR EN KISA ZAMAN DA DENEYECEĞİM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
ARKADAŞIM SEN ZATEN HERŞEYİ GÜZEL YAPARSIN TARİFİN BURADAN SÜPER GÖZÜKÜYOR EN KISA ZAMAN DA DENEYECEĞİM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
Yorum Gönder