MALZEMELER
- 1 çb eritilmiş tereyağı
- 1 çb sıvıyağ
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 sb ılık yoğurt
- 1 tk tuz
- 1.5 sb kaşar rendesi
- alabildiği kadar un
PATATES HARCI İÇİN
- 4 ad patates
- 1 sb bezelye
- 3 yk zeytin yağı
- 1 tk domates salçası
- 1 tk biber salçası
- 1 tk tuz
- 1 çk karabiber
YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayalım.Küp küp doğrayalım.
- Bir tavada zeytin yağı ve salçaları kavuralım.Tuz karabiber ilave edip patatesleride ekleyip iyice karıştıralım
- Tereyağını, sıvı yağı, tuzu,yumurtayı, yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım.Biraz un eleyelim kabartma tazunu da katıp yoğuralım. unu azar azar ve eleyerek ekleyelim.yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım ve 20-25 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan küçük parçalar alıp mardane ile hafif açalım.
- Patatesli harçtan hamurun ortasına uzunlamasına koyun ve kenarlarından katlayarak pide şeklini verelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenmiş yumurtayı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişmesine yakın çıkarıp kaşar rendesi üzerlerine serpip,eriyene kadar bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder