- 2 Yemek kaşığı margarin
- 1 kilo kuşbaşı (kuzu olacak)
- 4 adet domates
- 4 adet sivribiber
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- 500 gram mantarmekm
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, kekik
BEŞAMEL SOS İÇİN
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Un yağ ile kavrulursüt eklenir ve pişirilir.tuz eklenir ve ocağın altı kapatılır.(pişirirken topaklanmaması için sürekli karıştırınız)
YAPILIŞI
- Et margarinle suyunu çekene kadar kavrulur.
- Üzerine sırasıyla ince doğranmış soğan, sıvıyağ konur kavrulur tekrar üzerine doğranmış biber, mantar, eklenir ve yine kavrulur.
- Son olarak üzerine küp küp doğranmış domates ve bezelye eklenip pişmeye bırakılır.
- Et pişince baharatları eklenip karışım borcama dökülür.
- üzerine sonradan hazırladığımız beşamel sos dökülür.
- Ardından rendelediğimiz kaşar dökülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder