10 Kasım 2009 Salı

MENGEN KEBABI

MALZEMELER

  • 2 Yemek kaşığı margarin
  • 1 kilo kuşbaşı (kuzu olacak)
  • 4 adet domates
  • 4 adet sivribiber
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 su bardağı kaşar rendesi
  • 500 gram mantarmekm
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kekik

BEŞAMEL SOS İÇİN

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Un yağ ile kavrulursüt eklenir ve pişirilir.tuz eklenir ve ocağın altı kapatılır.(pişirirken topaklanmaması için sürekli karıştırınız)

YAPILIŞI

  • Et margarinle suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Üzerine sırasıyla ince doğranmış soğan, sıvıyağ konur kavrulur tekrar üzerine doğranmış biber, mantar, eklenir ve yine kavrulur.
  • Son olarak üzerine küp küp doğranmış domates ve bezelye eklenip pişmeye bırakılır.
  • Et pişince baharatları eklenip karışım borcama dökülür.
  • üzerine sonradan hazırladığımız beşamel sos dökülür.
  • Ardından rendelediğimiz kaşar dökülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: