20 Kasım 2009 Cuma

SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER
  • 5 yaprak yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, nane

YAPILIŞI

  • İç malzemeyi yapmak için havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı ayrı tencerelerde bıraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Patlıcan ve kabakağıda küp küp doğrayalım.
  • Haşlanan havuç, patates,bezelye,kabak ve patlıcanı da bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağla beraber kavuruyoruz.Piştikten sora salçayı tuzu ve diğer baharatları katıyoruz bir kaç dakika da bunlarla beraber çevirip ocağı kapatıyoruz.
  • Yufkanın sosunu hazırlamak için bir kasede yumurta,süt,yoğurt ve sıvı yağı iyice karıştırıyoruz.
  • Yufkamızı serip hazırladığımız sosdan heryerine gelecek şekilde birazını sürüyoruz.
  • Sonra 8 cm aralıklarla uzun uzun şeritler kesiyoruz.2 şeriti üst üste gelecek şekilde koyuyoruz.
  • Uç kısımlarına hazırladığınız harçtan koyup çarplazlama muska şeklinde sarıyoruz.Hepsini Bu şekilde tamamladıktan sora tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: