MALZEMELER
- 1 adet orta boy lahana
- 4 adet havuç
- yarın kilo acı sivri biber ( isteğe göre acı ve tatlı biber kullanabilirsiniz)
- 10 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tuz ( silme olacak )
- 3 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
- Önce sıcak su yapılır.
- Lahanaları kaynamış suya batırıp çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
- Lahanalar soğuduktan sonra elimizle doğrayalım ( bıçak değince tadı gider)
- Havuçları 1 cm kalınlığında yuvarlak doğrayalım
- Turşuyu kuracağımız 5 lt cam şişenin en altına önce havuvuçları koyuyoruz
- Havuçların üzerine biberleri, biberlerin üzerine de lahanaları koyuyoruz.
- En üste de sarımsakları koyuyoruz
- Ve bu işlemi malzeme bitene kadar aynı şekilde devam ettiriyoruz.
- Diğer tarafta da kaynatmış ve parmağımızı soktuğumuzda elimizi yakmayacak sıcaklıkta olan 2.5 lt suya tuzu katıp karıştıralım ve malzemenin üzerine dökelim.
- Üzeri açık kalırsa tekrardan üzerine ılık su dökelim ( sonradan katılan su tuzsuz olacak)
- Ağzını kapattıktan 4 saat sonra tekrar açıp üzerine sirke koyalım ve ağzını sıkıca kapatalım.
- Bütün işlem bittikten 2 gün sonra kapağını hafif açıp havasını boşalltıktan sora tekrar ağzını sıkıca kapatacaksın.
- 3 hafta bekleteceksin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder