16 Kasım 2009 Pazartesi

HAVUÇLU VE BİBERLİ LAHANA TURŞUSU

MALZEMELER
  • 1 adet orta boy lahana
  • 4 adet havuç
  • yarın kilo acı sivri biber ( isteğe göre acı ve tatlı biber kullanabilirsiniz)
  • 10 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tuz ( silme olacak )
  • 3 yemek kaşığı sirke

YAPILIŞI

  • Önce sıcak su yapılır.
  • Lahanaları kaynamış suya batırıp çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
  • Lahanalar soğuduktan sonra elimizle doğrayalım ( bıçak değince tadı gider)
  • Havuçları 1 cm kalınlığında yuvarlak doğrayalım
  • Turşuyu kuracağımız 5 lt cam şişenin en altına önce havuvuçları koyuyoruz
  • Havuçların üzerine biberleri, biberlerin üzerine de lahanaları koyuyoruz.
  • En üste de sarımsakları koyuyoruz
  • Ve bu işlemi malzeme bitene kadar aynı şekilde devam ettiriyoruz.
  • Diğer tarafta da kaynatmış ve parmağımızı soktuğumuzda elimizi yakmayacak sıcaklıkta olan 2.5 lt suya tuzu katıp karıştıralım ve malzemenin üzerine dökelim.
  • Üzeri açık kalırsa tekrardan üzerine ılık su dökelim ( sonradan katılan su tuzsuz olacak)
  • Ağzını kapattıktan 4 saat sonra tekrar açıp üzerine sirke koyalım ve ağzını sıkıca kapatalım.
  • Bütün işlem bittikten 2 gün sonra kapağını hafif açıp havasını boşalltıktan sora tekrar ağzını sıkıca kapatacaksın.
  • 3 hafta bekleteceksin.

Hiç yorum yok: