3 Kasım 2009 Salı

PATLICAN TURŞUSU :-)

MALZEMELER
  • 2 kg patlıcan
  • 3 baş sarımsak
  • 1 yk şeker
  • 1 adet maydanoz
  • 1 kg domates
  • 500 gr havuç
  • 1 sb sirke
  • Kaya tuzu (yenilebilecek kadar)

HAZIRLANIŞI

  • Patlıcanlar tuzlu ve şekerli suda haşlanır.
  • Sıcak sudan soğuk suya çıkarılır.
  • Karnıyarık gibi bıçakla ortası açılır.
  • Havuç rendelenir, domates küp doğranır, maydanoz ince kıyılır, sarımsak doğranır.
  • Sirke ve tuz karıştırılarak eritilr.
  • Hazırlanan harç patlıcanın içine doldurulur maydanoz sapları ile bağlanır.
  • Sirkeli ve tuzlu su karışımı üzerine konur kavanoz skıca kapatılır.
  • 3 hafta beklenir.

Hiç yorum yok: