MALZEMELER
- 2 kg patlıcan
- 3 baş sarımsak
- 1 yk şeker
- 1 adet maydanoz
- 1 kg domates
- 500 gr havuç
- 1 sb sirke
- Kaya tuzu (yenilebilecek kadar)
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanlar tuzlu ve şekerli suda haşlanır.
- Sıcak sudan soğuk suya çıkarılır.
- Karnıyarık gibi bıçakla ortası açılır.
- Havuç rendelenir, domates küp doğranır, maydanoz ince kıyılır, sarımsak doğranır.
- Sirke ve tuz karıştırılarak eritilr.
- Hazırlanan harç patlıcanın içine doldurulur maydanoz sapları ile bağlanır.
- Sirkeli ve tuzlu su karışımı üzerine konur kavanoz skıca kapatılır.
- 3 hafta beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder