MALZEMELER
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı damla çikolata
- 13 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı küçük doğranmış kuru incir
YAPILIŞI
- Tüm toz malzemeler, damla çikolata ve kuru meyveler bir kapta karıştırılır ( toz şeker hariç )
- Tereyağı yumuşayıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpılır.
- Yumuşayan yağın üzerine toz şekeri ilave edip 3 dakika daha çırpılır.
- Yağlı ve şekerli karışıma yumurta eklenip biraz daha çırpılır.
- Hazırladığımız kuru karışım yağlı, şekerli ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş eklenip ve karıştırılır.
- En son bu karışıma süt ilave edilip çırpılır.
- Topkek kalıplarına paylaştırılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20,25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder