13 Kasım 2009 Cuma

KARIŞIK MEVELİ ÇİKOLATALI TOPKEK

MALZEMELER
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 13 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı küçük doğranmış kuru incir

YAPILIŞI

  • Tüm toz malzemeler, damla çikolata ve kuru meyveler bir kapta karıştırılır ( toz şeker hariç )
  • Tereyağı yumuşayıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpılır.
  • Yumuşayan yağın üzerine toz şekeri ilave edip 3 dakika daha çırpılır.
  • Yağlı ve şekerli karışıma yumurta eklenip biraz daha çırpılır.
  • Hazırladığımız kuru karışım yağlı, şekerli ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş eklenip ve karıştırılır.
  • En son bu karışıma süt ilave edilip çırpılır.
  • Topkek kalıplarına paylaştırılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20,25 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: