3 Ocak 2010 Pazar

KOL BÖREĞİ

MALZEMELER

  • 30 yaprak baklavalık yufka
  • 300 gr kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeyinyağında kavuralım.Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Diğer tarafta patateslerli soyup rendeleyelim.Kavurduğumuz kıymanın içine ekleyelim,tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra hepsini iyice kavuralım.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştıralım.
  • Diğer tarafta tezgaha yufkalarımızı 5 kat olacak şekilde tek tek yağlayıp üst üste koyalım.
  • 5 kat tamamlandıktan sonra yufkanın uç kısmına hazırladığımız harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsimize dizelim.
  • 1 çay bardağı suyu üzerlerine serpip yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Fırına koymadan önce yoğurt ve yumurtayı çırpıp böreğimizin üzerine sürelim.
  • Susamı da serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Gerçekten severek hem kendiniz hemde misafirlrinize ikram edeceğiniz müthiş bir tat

Hiç yorum yok: