MALZEMELER
- 30 yaprak baklavalık yufka
- 300 gr kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeyinyağında kavuralım.Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Diğer tarafta patateslerli soyup rendeleyelim.Kavurduğumuz kıymanın içine ekleyelim,tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra hepsini iyice kavuralım.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştıralım.
- Diğer tarafta tezgaha yufkalarımızı 5 kat olacak şekilde tek tek yağlayıp üst üste koyalım.
- 5 kat tamamlandıktan sonra yufkanın uç kısmına hazırladığımız harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
- Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsimize dizelim.
- 1 çay bardağı suyu üzerlerine serpip yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Fırına koymadan önce yoğurt ve yumurtayı çırpıp böreğimizin üzerine sürelim.
- Susamı da serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Gerçekten severek hem kendiniz hemde misafirlrinize ikram edeceğiniz müthiş bir tat
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder