10 Aralık 2009 Perşembe

HAŞHAŞLI KATMER

MALZEMELER
  • yarım paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 talı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek )
  • aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

ÜZERİNE

  • Çörek otu

YAPILIŞI

  • Maya ve şeker ılık suda eritilir.
  • Süt yoğurt yağ tuz ve yumurtanın beyazı karıştırılır
  • Un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilirve mayalandırılr.
  • Mayalanan hamuru 3 bezeye ayıralım
  • Diğer tarafta haşhaş ve sıvı yağı birbirine karıştıralım
  • Elimizi haşhaşa batırarak bezeyi elimizle açalım
  • Genişçe açtıktan sora rulo şeklinde saralım
  • Ve ruloyu uztalım 3 parmak kalınlığında keselim
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim
  • 20 dakika tepsi mayası verelim
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok: