31 Aralık 2009 Perşembe

Yeni bir yıl başlıyor... Sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir yıla başlangıç yapmanızı ve tüm yılınızın aynı güzellikle geçmesini diliyorum... PARMAKLARDAKİ LEZZET...

25 Aralık 2009 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU LİMONLU KEK

MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limonun kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Aldığı kadar un ( hamur sıvı olacak )

üzeri için

  • 80 gr kakaolu bitter çikolata
  • 80 gr beyaz çikolata

YAPILIŞI

  • Önce yumurtalar ve şekeri 5 dakika mikserle çırpıyoruz.
  • Diğer kalan bütün malzemeyi birbirine karıştırıyoruz.
  • Sıvı bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük kek kalıplarını yağlayıp yarısına kadar hamurumuzdan dolduruyoruz.
  • Önce 150 derecede kabarana kadar pişiriyoruz sonra 190 dereceye alıp pişene kadar bırakıyoruz.
  • Kek pişerken bizde üzerinin sosunu hazırlayalım.
  • Çikolataları ayrı kaplarda bennari usulu eritelim ve fırından çıkan keklerinizin üzerine hepsine eşit miktarda dökelim.
  • Soğuduktan sora servis edelim.

24 Aralık 2009 Perşembe

TAVUKLU VE PATATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı

içi için:

  • Haşlanmış 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI

  • Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Kenara alıp 1 saat kadar dinlendirelim.
  • İç malzemeyi hazırlamak için tencerenin içine soğanları ince ince doğrayalım.
  • Üzerine 4 yemek kaşığı zeytin yağımızı dökelim ve güzelce kavuralım.
  • Haşladığımız patatesleri rendeleyelim kavurduğumuz soğana karıştıralım.
  • Haşlayıp didiklediğimiz tavukları ve bütün baharatları soğanlı ve patatesli tencereye ekleyip güzel bir kıvam alana kadar kavuralım.
  • Hamurumuzu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında küçük yuvarlaklar olacak şekilde merdane ile açalım.
  • Ortalarına hazırladığımız harçtan koyup kapatalım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim.
  • AFİYET OLSUN :-)

23 Aralık 2009 Çarşamba

AFYON SARMASI

MALZEMELER muhallebi için:
  • 1 lt süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

kreması için

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI

  • Önce keremanızı hazırlıyoruz
  • Krem şanti ve sütü karıştırıp mikserle 5 dakika çırpıyoruz
  • Sonra hindistan cevizini katıp 2 dakika daha çırpıp bırakıyoruz
  • Sonra muhallebimizi hazırlıyoruz
  • Derin tencere içerisine önce sütü ,şekeri, unu, ve yumurtayı katıp ve karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.
  • Muhallebimiz kaynayınca içine margarin ve vanilyamızı katıyoruz
  • Fırın tepsisinin içine kavrulmuş kadayıfı bolca serpiyoruz
  • Pişen muhallebiyi çok ince olacak şekilde üzerine döküyoruz ve buzdolabında 3 saat soğumaya bırakıyoruz
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz keremayı üzerine yayıyoruz
  • Kremanın üzerine de cevizi serpiştiriyoruz
  • 10 santim genişliğinde kesip rulo şeklinde sarıyoruz
  • 1 saat daha dolapta bekletiyoruz
  • Artık tatlımız servise hazır

PEYNİRLİ PASKALYA POĞAÇA

MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İÇİ İÇİN

  • Biraz yağlı peynir
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Maydanozları ince ince kıyıp ezmiş olduğumuz peynirin içine katıyoruz.

YAPILIŞI

  • Sütle mayayı açalım
  • Sonra bütün malzemeyi içine katalım
  • Ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
  • Önce cevizden biraz büyük parçalar koparıp hazırlayalım

  • Elimizle küçük yuvarlaklar açalım
  • Açtığımız hamurların içine hazırladığımız peynirli harçtan koyalım

  • Ve uçlarını biraraya toparlayarak kapatalım ve yuvarlak şekil verelim
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim

13 Aralık 2009 Pazar

MANTARLI TAVUK

MALZEMELER
  • 500 gr tavuk göğsü bonfile
  • 500 gr mantar
  • 1 su bardağı kaşar
  • 1 su bardağı kornişon
  • 5 adet sosis
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı köri
  • tuz, karabiber, sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Tavuk bonfileler 1 cm kalınlığında dövülerek inceltilir.
  • Süt, karabiber, sıvıyağ karıştırılır ve bonfilelerle iyice harmanlanır 15 dakika dinlendirilir.
  • Diğer bir yandan mantarlar limonlu suda haşlanır ( mantarlar kararmaması için limon katıyoruz )
  • Mantarlar haşlandıktan sonra 6-7 tanesi ayrılır ve diğer kalanlar ince ince doğranır.
  • Kaşar, kornişon, sosis kürdandan biraz kalın olarak dilimlenir ve birbirleri ile harmanlanıp karıştırılır
  • Soğanlar ince küpler halinde doğranır ve yağda kavrulur.Salça, 6-7 tane ayırdığımız mantarlar, köri ve bir su bardağı su eklenip kaynatılır.
  • Dinlenen tavuk bonfileleri açıp hazırlamış olduğumuz kaşarlı harçtan konur ve bonfilenin köşeleri içine katlanıp rulo yapılarak sarılır
  • Üzerine kürdan batırılarak açılmaması için tutturulur ve yağlı tepsiye dizilir.
  • Tepsiye dizdiğimiz tavuk bonfileler üzerine 1 yemek kaşığı salça, 1 çorba kaşığı su, 2 yemek kaşığı yağ birbirine karıştırılarak sürülür ve 160 derecelik fırına verilerek 30 dakika pişirilir
  • Fırından çıkan tavuk bonfilelerin üzerine hazırlamış olduğumuz mantarlı sos dökülür ve tekrar fırına verilir 5 dakika daha fırında pişirilir.

12 Aralık 2009 Cumartesi

DOMATESLİ PATATES SALATA

MALZEMELER
  • 10 adet patates
  • 4 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 10 yaprak kıvırcık
  • 5 tane taze soğan
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • yarım limon suyu

YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayalım
  • Diğer tarafta domates, salatalığıda küp küp doğrayalım
  • Soğanı ve kıvırcığı'da ince ince doğrayalım
  • Nar ekşisi, limon suyu, zeytin yağı, tuz ve pulbiberi karıştıralım
  • Bütün bu malzemeleri birbiri ile harmanlayalım (karıştırırken patatesleri ezmemeye dikkat edelim)

PRATİK VE LEZZETLİ MİLFÖY PİZZALAR

Görüntüye bakıp yanmış demeyin onlar bol miktarda zeytin
MALZEMELER
  • 8 adet milföy hamuru

SOS MALZEMESİ

  • 4 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 10 adet sosis
  • 1 su bardağı dilimlenmiş sucuk
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1,5 su bardağı zeytin
  • 1 su bardağı beyaz peynir

YAPILIŞI

  • Zeytin yağı,rendelenmiş domates ve salçayı tencerede kavuralım.
  • Milföy hamurlarını tepsiye dizelim
  • Pişirdiğimiz domates sosunu hamurların üzerine yayalım
  • Diğer tarafta biberleri, sarımsağı, sosisleri ince ince doğrayalım
  • Sonra bütün malzemeyi birbirine karıştıralım
  • Ve milföylere sürdüğümüz sosun üzerine serpiştirelim
  • 180 derece fırında pişirelim

NOT: Zeytini istediğiniz miktarda koyabilirsiniz.Ben fazla koydum görüntü siyah oldu sizler daha az koyabilirsiniz.

10 Aralık 2009 Perşembe

HAŞHAŞLI KATMER

MALZEMELER
  • yarım paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 talı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek )
  • aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

ÜZERİNE

  • Çörek otu

YAPILIŞI

  • Maya ve şeker ılık suda eritilir.
  • Süt yoğurt yağ tuz ve yumurtanın beyazı karıştırılır
  • Un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilirve mayalandırılr.
  • Mayalanan hamuru 3 bezeye ayıralım
  • Diğer tarafta haşhaş ve sıvı yağı birbirine karıştıralım
  • Elimizi haşhaşa batırarak bezeyi elimizle açalım
  • Genişçe açtıktan sora rulo şeklinde saralım
  • Ve ruloyu uztalım 3 parmak kalınlığında keselim
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim
  • 20 dakika tepsi mayası verelim
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim

9 Aralık 2009 Çarşamba

CANIM KÜBRA ABLAM'DA MİS GİBİ SABAH KAHVALTISI

o güzel ellerine sağlık ablacığım...;-)

MEYVELİ RULO PASTA

Ablamdan aldığım enfes bir tarif ben denedim sizinde denemenizi tavsiye ederim..
MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

YAPILIŞI

  • Önce yumurtaları ve şekeri mikserle 2 dk çırpıyoruz
  • Sonra sırasıyla kabartma tozunu, sıvı yağ ve unu katıyoruz
  • Bütün malzemeyi mikserle 5 dk daha karışana kadar çırpıyoruz
  • Fırın tepsisine sardığımız yağlı kağıdın üzerine karıştırdığımız malzemeyi döküyoruz ve 175 derece fırında üzeri pembe oluncaya kadar pişiriyoruz
  • Piştikten sonra arasına isteğe bağlı malzeme koyuyoruz ( puding, reçel, krem şanti )olabilir.Ben kerem şanti koydum.
  • Sonra rulo şeklinde sarıyoruz ve üzerine bolca pudra şekeri döküyoruz.İsteğe bağlı üzerinin süslemesini yapıyoruz.